Biografija

 

Jan Knjazovic

jan knjazovic

Rodjen je 18.juna 1925. godine u Kovačici, u porodici poljoprivrednika. Njegovo interesovanje za slikarstvo pojavilo se još u ranom detinjstvu a talenat je primećen u vojsci, gde je uredjivao zidne novine. Po povratku iz vojske nastavlja da slika a sa slikarima Janom Sokolom, Martinom Paluškom, Vladimirom Bobošom i Mihalom Birešom osnivaju likovnu sekciju „Pokrok“ u Kovačici.

Čítaj ďalej

Ana Knjazovic

Ana Knjazovic

Ana je rodjena 7.maja 1950. godine u Kovačici. Odrastala je uz slavnog oca, Jana Knjazovica. Kao devojka, kraj njega je počela da izlaže i svoja dela. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odsek diplomatije. Radila je kao novinar. Poznata je i njena velika ljubav prema životinjama. Podpisuje se sa dva srca i imala je preko 50 samostalnih izložbi.

Čítaj ďalej

Nataša Knjazovic

natasa_knjazovic

Rodjena je 26.maja 1977. godine. Završila je Višu politehničku školu(odsek dizajn) i Fakultet za trgovinu i bankarstvo(odsek menadžment). Od ranog detinjstva živi u svetu boja. Odrastajući pored dvoje slikara, majke Ane i dede Jana,stekla je ljubav prema naivnoj umetnosti.Nastavlja da slika i živi porodični moto da „čovek samo srcem dobro vidi“. Njen potpis su tri srca. Imala je 38 samostalnih izložbi. Od 2011. godine živi u Slovačkoj.

Čítaj ďalej